În zona Brezoianu – Lipscanii de Jos există o gașcă de super vecini, Energiea, Origo, Printoteca, Mr. Blade, Pâine și Vin, Moogu, Fundația Friends for Friends și Boarder’s Store, care pe 8 martie au decis să organizeze un eveniment împreună.
Pentru Creative Quarter Design Festival își reunesc forțele, de data asta în formulă restrânsă (doar Energiea, Printoteca, Mr. Blade, Moogu, Pâine și Vin și Boarder’s Store) în cadrul unui nou eveniment „The unknown habits of Brezoianu and Lipscanii de Jos” în care vor dezvălui lucruri mai puțin cunoscute despre ei. Vino pe 25 și 26 mai să afli despre ce e vorba.
who Energiea – gastropub Printoteca – print studio Pâine ?i Vin – gastropub Moogu – contemporary jewellery brand Mr. Blade – barber shop Boarder\’s Store – skate, snowboard, surf & kite core store
Chiar dacă ochiul tău stâng este cu 1mm mai mare decât dreptul, asta nu te-a oprit să te bucuri de frumusețea peisajului din ultimul concediu. La fel se întâmplă și cu obiectele de design. Nu toate sunt identice, nu toate sunt la fel de mari sau la fel de colorate și din cauza acestor imperfecțiuni, în mod normal nu le expunem spre vânzare. O dată pe an, la Romanian Design Yard Sale, ne-am hotărât totuși să le mai oferim o șansă și să vedem dacă aceste mici imperfecțiuni sunt chiar așa de importante. Și dacă unicitatea obiectelor nu vă convinge să vă îndrăgostiți de ele, atunci poate prețul foarte-foarte redus o să vă ajute să adoptați un obiect de design românesc ce se simte singur printre frații lui super perfecți.
who Dizainăr este magazinul de design românesc fondat în 2012, ce și-a propus să pună pe picioare o piață vibrantă de produs și concept autohtonă. Ubikubi este un brand home&deco românesc, cu o colecție de peste 80 de obiecte semnate de designeri români și produse în România.
Pe lângă tunsoare şi bărbierit, sunt determinați să utilizeze în munca lor doar cele mai sănătoase produse de pe piaţă. În cadrul Creative Quarter Design Festival, Mr. Blade Barber Shop își va lansa un astfel de produs – uleiul tratament pentru barbă Yuka. Lansarea va avea loc deasupra Barber Shop-ului, în incinta Showroom-ului MobilaDalin și va fi animată de un party. DJ-ul va fi anunţat în curând.
who Apreciați de clienții săi ca având „cei mai buni bărbieri din regiune, adevăraţi artişti la locul de muncă”, https://www.mrblade.ro/ Mr. Blade – Barber Shop se poziționează ca liderul noului val de frizerii din România.
Edgar Quinet este strada care are un banc al ei, unul a la Caragiale. Plină de eferveșcență, de culoare, rumoare, unde vechiul cu noul se împletește într-un mod deja specific Bucureștiului. Care a creat familii, nu doar clienți sau prieteni ai business-urilor pe care le poartă, dar și hastagul #stradaveselă. O stradă care merită să facă parte din Cartierul Creativ pentru că pulsează de energie creativă, datorită facultățiilor învecinate, clădirilor cu arhitectură de influență franceză, modernistă interbelică sau eclectică. Evenimentul Legal Illegal va fi un festival de o zi, care începe după apusul soarelui și continuă până la miezul nopții, în care împreună cu primăria sau doar cu ajutorul vecinilor, se va închide strada, fără mașini, cu muzică, reduceri și lansări.
who MBQ [Mesteshukar ButiQ] este o întreprindere socială din București, care revalorizează artizanatul tradițional rom. Prin ceea ce face are un triplu impact social: contribuie la combaterea prejudecăților despre etnia romă, generează venituri pentru meșteșugari și creează punți de dialog inedite.
Românii au avut mereu o puternică legătură cu lemnul. Știm din istorie că lemnul a fost tăiat, exploatat, ars în sobă dar și iubit și respectat; s-au scris poeme adresate codrului și s-au construit piese de mobilier și castele cu o acuratețe neegalată în prelucrare. Meșteșugarii români specializați în prelucrarea lemnului au fost faimoși în toată lumea la fel ca și industria românească dedicată acestui material nobil.
Dar oare cum stau lucrurile în ziua de azi? Și cum am vrea să fie, sau mai bine zis unde am vrea să ajungă industria românească de lemn în viitorul apropiat? Acestea sunt întrebările la
care sperăm să găsim răspunsuri în cadrul întâlnirilor World Of Wood TALKS.
În cele 2 zile de discuții
vom avea ocazie să stăm de vorbă atât cu pasionați ai lemnului care produc
piese unice de mobilier sau decorațiuni cu mâinile lor în atelierele mici cât
și cu reprezentați ai industriei lemnului din România atât din zona privată cât
și din zona instituțională.
who Dizainăr este platforma de design românesc fondată în 2012, ce reunește sub aceeași umbrelă ce este mai bun în materie de design de produs autohton. Liga Media Grup este o casă de producție de evenimente ce își propune la fiecare proiect pe care îl creează să-și depășească limitele creative.
Pure Indie Records va găzdui o expoziție a 25 coperți de discuri de vinil, reprezentând lucrări de artă sau de design care au influențat vizualul, făcându-le ușor recognoscibile.
who Pure Indie Records este un magazin de muzică al cărui focus se îndreaptă spre discuri pe vinil (noi și folosite), CD-uri și sisteme audio vintage.
Evenimentul are la bază ideea unui București recreat prin aducerea în prezent a câtorva scene memorabile din cultura românească. Conceptul însumează mai multe execuții. Design grafic cu print-uri outdoor atât pentru Consignația 7 cât și pentru cei de la Burger Van, styling-uri recreate din secvențele cinematografice, disponibile a fi văzute în vintage shop și burger arhitectural românesc pe care-l oferă cei de la BurgerVan. Toate astea sub umbrela conceptului unui București revăzut. Numele evenimentului prorpiu-zis va fi „Leapsha Street” care va include totodată și cross discount între cele două business-uri menționate mai sus.
who Burger Van a fost născut în iulie 2014 și este primul food truck adevărăt din București. Odată cu lansarea conceputlui și recepția pozitivă a publicului român, Burger Van a devenit metronomul scenei locale de street food. Carne niciodată congelată, chifle proaspete și moi, am reușit într-un timp scurt să aducem mâncarea preparată pe loc direct în stradă.
Consignația 7 e vintage
shop-ul din inima Bucureștiului, care mai mult decât să vândă haine vintage
cool, vinde, dar și primește, cele mai frumoase emoții. Consignația 7 a devenit
un stil de viață.
The Nest este o competiție care își propune să fie prima lecție de zbor pentru un nou brand de textile imprimate. Aceasta se adresează tuturor celor care au un concept și materiale grafice pe care și-ar dori să le transforme în propriul brand de haine.
Pe baza unui concurs de idei desfășurat
în perioada martie-aprilie 2019, va fi ales un câștigător care va beneficia de
realizarea primei colecții de textile imprimate în baza conceptului propus, în
valoare de 1000 de EUR. De asemenea, va beneficia de sesiuni de mentorat care
îl vor ajuta să traseze strategia de dezvoltare a brandului.
Textilele vor fi prezentate și vândute în
cadrul evenimentului „The Nest Pop-up Shop”, ce se va desfășura la Printoteca
Lipscani în cadrul Creative Quarter Design Festival, în timpul Romanian Design
Week.
who Printoteca este atelierul de print digital pe textile, care se adresează creativilor și tuturor celor care caută un #printbun. Mai mult, Printoteca Lipscani reprezintă locul unde artiști sau branduri locale își pot expune și vinde lucrările în cadrul Pop-up Shop-urilor săptămânale.
Steal.ro propune să aducă arta direct pe încălțăminte. Diverși artiști români își vor expune lucrările realizate pe încălțăminte. Artiștii vor prezenta benzi desenate pe încălțăminte sport sau bocanci, realizate cu vopsele special create pentru acest tip de artă. La eveniment vor fi expuse circa 25 de lucrări.
who Steal.ro este un shop online care are și o latură creativă, locul unde se creează picturi și custom work pe sneakersi / tricouri / hanorace.
O călătorie exploratorie a creatorilor prin procesul (strict) de „making”, prin mediul fragil și expresiv (al obiectului din ceramică), prin cartografierea unor emoții, prezențe, potențialități ce decurg dintr-o privire subiectivă a artistului prin natura mediului în sine, prin natura obiectelor create și natura relației utilizatorilor cu aceste obiecte.
Această
relație cotidiană a utilizatorilor cu obiectul domestic din ceramică este o
relație ce angajează în același timp funcționalitatea, dar și o “activare”
diferită, de dialog cu “prezența” lor și prezentul, momentul utilizării.
„Prezența” o regăsim în diverse feluri: lucrările ca un portal către
o (alter-)prezență ale Codruței, prezența interlocutorilor totemici ai Leei
într-un spațiu-context, ori prezența ca vibrație, entropie a texturilor și
conceptualizărilor lui Ștefan.
„Între
vederi domestice” este astfel despre relația de cogenerare dintre spațiul
interior și cel exterior, dintre intimitate și deschidere.
who
MODUL este un nou proiect
Cărturești care redesenează relația dintre librărie și oraș – este și o
librărie de cultură vizuală, și o librărie de campus, și o librărie-seră sau
librărie-plămân a orașului. În plus, prin parteneriatul cu Aiurart, librăria va
găzdui permanent colecții de obiecte create special pentru MODUL Cărturești de
artiști români contemporani.