Categorie

Shops

Data

18 Mai - 25 Mai

Program

S / 10:00 - 20:00
L-V / 9:00 - 20:00

Adresa

Academiei 18-20

Organizator

Modul Cărturești

Între vederi domestice - expoziție de ceramică

O călătorie exploratorie a creatorilor prin procesul (strict) de "making", prin mediul fragil și expresiv (al obiectului din ceramică), prin cartografierea unor emoții, prezențe, potențialități ce decurg dintr-o privire subiectivă a artistului prin natura mediului în sine, prin natura obiectelor create și natura relației utilizatorilor cu aceste obiecte.

Această relație cotidiană a utilizatorilor cu obiectul domestic din ceramică este o relație ce angajează în același timp funcționalitatea, dar și o “activare” diferită, de dialog cu “prezența” lor și prezentul, momentul utilizării. "Prezența" o regăsim în diverse feluri: lucrările ca un portal către o (alter-)prezență ale Codruței, prezența interlocutorilor totemici ai Leei într-un spațiu-context, ori prezența ca vibrație, entropie a texturilor și conceptualizărilor lui Ștefan.

"Între vederi domestice" este astfel despre relația de cogenerare dintre spațiul interior și cel exterior, dintre intimitate și deschidere.

who

MODUL este un nou proiect Cărturești care redesenează relația dintre librărie și oraș - este și o librărie de cultură vizuală, și o librărie de campus, și o librărie-seră sau librărie-plămân a orașului. În plus, prin parteneriatul cu Aiurart, librăria va găzdui permanent colecții de obiecte create special pentru MODUL Cărturești de artiști români contemporani.