Amzei Market Makers

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale. Acesta își propune să susțină antreprenoriatul creativ local, să genereze procese de co-creare și să faciliteze dialogurile interdisciplinare, generând totodată o nouă destinație culturală în inima orașului.

AMZEI se traduce într-un program de evenimente creativ culturale și de pilotări de activări și funcțiuni, ce urmează să aibă loc începând cu luna iunie 2023 în mai multe dintre spațiile din zona Amzei și este compus din mai multe formate. Dintre acestea,  AMZEI Market Makers este o serie de târguri pop-up de week-end care își propune să aducă împreună producători agro-alimentari, florari și diverși antreprenori creativi locali, a căror oferta variază de la carte, design contemporan local, muzică, accesorii sau specialități gastronomice. 

Formatul își propune să anime zona și să dezvolte pretextele necesare conexiunilor și dialogurilor interdisciplinare, amplificând și revitalizând ADN-ul comercial, gastronomic și agroalimentar al Pieței și testând totodată posibilitățile utilizărilor adaptive și mixte ale spațiilor din zona Amzei pe viitor. Prima ediție de AMZEI Market Makers are loc în data de 24 iunie și va propune o selecție de antreprenori locali și artiști, ce completează oferta deja existentă în cadrul Pieței agro-alimentare, astfel:

Galeria Assamblage este primul spațiu permanent dedicat în exclusivitate bijuteriei contemporane, cu misiunea de a promova, susține și încuraja o comunitate amplă de autori de bijuterie contemporană din România și din străinătate. Assamblage Jewelry Gallery se angajează să sprijine artiștii emergenți și consacrați din comunitatea autohtonă internațională și să ofere un loc permanent de dialog cu publicul larg. Aceștia propun pentru Amzei Market Makers o selecție de designeri independenți locali și branduri de artiști consacrați, conceptuali, care apropie prin viziunea lor bijuteria de ideea artă la purtător.
Mai multe detalii despre acești artiști găsiți pe Facebook| Instagram

Cu îndrăzneala de a oferi o perspectivă diferită asupra lumii, Black Button Books îşi propune să informeze şi să inspire. Idei inovatoare, subiecte incomode, perspective inedite, argumentaţii solide și umor neiertător sunt lucrurile pe care ne propunem să le aducem comunității de cititori implicați, atât online, cât şi offline. Aflați mai multe despre  Black Button Books pe Facebook | Instagram | Website

Primitiv Plants este un studio local despre și cu plante, care oferă atât consultanță în amenajări peisagiste, cu focus pe grădini perene, cât și cea mai diversă ofertă de plante la ghiveci, numai bune pentru schimbarea la față a oricărui balcon sau casă. La Amzei Market Makers vor veni cu o selecție atent curatoriată de plante cool, de sezon. Mai multe despre Primitiv Plants găsiți și pe Facebook | Instagram.

Room21 este o platformă cu și despre produse locale, este un demers care își propune să ofere o selecție atent curatoriată de obiecte speciale, alături de poveștile creativilor care le semnează și care le fac posibile. Room21 propune o selecție de peste 100 de produse, semnate de peste 50 de studiouri și entități creative din România. Room21 este un proiect inițiat de Irina Florea, Ioana Pirvu și Maria Neneciu. Mai multe despre acestea găsiți pe Facebook | Instagram | Website

Amzei face parte din inițiativele și demersurile semnate de Cartierului Creativ, un proiect de poziționare și de regenerare urbană, un ecosistem creativ în centrul Bucureștiului, o inițiativă The Institute, care își propune valorificarea și potențarea industriilor creative și a organizațiilor și proiectelor culturale din această zonă, din dorința de a contribui la creșterea calității vieții și din speranța că poate contribui la schimbarea narațiunii Bucureștiului, prin expunerea, promovarea și dezvoltarea scenei și a efervescenței creative locale.

***

AMZEI este un demers al Cartierului Creativ, un proiect The Institute
Prezentat de: Banca Transilvania
Susținut de: Primăria Sectorului 1
Partener strategic: Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București
Dezvoltat împreună cu BAZA. Deschidem Orașul
Parteneri media strategici: PRO TV, Rock FM, Hotnews, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, B365, feeder.ro, IQads, Zile și Nopți, Lovedeco
Partener monitorizare: MediaTrust