Museums & Galleries

1 Ianuarie

Museums & Galleries

1 Ianuarie

Museums & Galleries

1 Ianuarie

CAV-Centrul Artelor Vizuale Multimedia

Dacă ați avut drum pe la Universitatea din București, sigur ați observat semnul grizonat de vreme care anunță Căminul Artei, pe strada Biserica Enei numărul 16. Printre ferestrele mari, se observă câteva picturi abstracte și câteva instalații neobișnuite care atrag imediat privirea trecătorului.

Toate sunt găzduite de către CAV - Centrul Artelor Vizuale Multimedia, un spațiu administrat de Uniunea Artiștilor Plastici, un mediu plin de creativitate care încurajează și promovează lucrările tinerilor artiști. Aflați povestea CAV chiar de la ei:

„Povestea Centrului de Arte Vizuale Multimedia are mai multe capitole, al nostru începe însă în vara lui 2018. Activitatea noastră (Lucian Hrisav, Ioana Marșic, Radu Pandele) a început cu un solo show al Ioanei Marșic în iulie 2018, moment în care am început să gestionăm CAV.

De-a lungul timpului, Centrul Artelor Vizuale Multimedia a găzduit programe curatoriale complexe, care au documentat și prezentat o anumită direcție în arta emergentă. Este un spațiu necesar datorită caracterului său noncomercial. Artiștii invitați pot prezenta proiecte critice, provocatoare, noncoformiste, pentru că nu sunt limitați de cerințele / capriciile pieței.”

Ceea ce îi încurajează să se dezvolte și să continue drumul pe care l-au început în domeniul artei contemporane sunt expozițiile care determină feedback-ul pozitiv din partea vizitatorilor, dar, mai ales, entuziasmul tinerilor artiști de a fi inițiați pe scena artelor vizuale.

„Sperăm ca galeria să fie integrată într-o rețea internațională, să creeze dialoguri între artiști locali și internaționali, dar și între artiști și public. Vrem să dezvoltăm un program de împrietenire cu arta contemporană. De asemenea, ne-am dori să fie cât mai extins Cartierul Creativ, pentru ca oamenii care locuiesc în alte zone să se poată bucura de o diversitate culturală și de entertainment așa cum o fac și cei cărora le este foarte accesibilă actuala zonă a Cartierului, deci vom dezvolta și programe de artă în spațiul public, performance-uri.”

Anul 2020 se anunță a fi un an plin de expoziții din cele mai interesante la Centrul Artelor Vizuale Multimedia, deschizând noul an cu un solo show Radu Pandele. În plan urmeză un solo show al lui Recis, street artist și membru al grupului Sweet Damage Crew, o expoziție de grup care are la bază ideea de intersecție / întâlnire / piese conversaționale, și multe altele.

Stați pe-aproape pentru a afla ce mai pun la cale cei de la CAV și nu uitați să le faceți o vizită dacă vă aflați prin zona Universitate.