Categorie

Talks

Data

18 Mai

Program

11:00 - 14:00

Adresa

Theodor Burada 7

Organizator

Republic of Architects

Meet the Neighborhoods #2

În cadrul CQDF 2019, Republic of Architects continuă seria "Meet the Architect" invitând la discuţii Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei, o comunitate de vecini care își prețuiesc cartierul. Membrii comunității au între 22 și 80 ani și sunt mecanici, biologi, constructori, avocați, arhitecți, cercetători, IT-iști, fotografi, regizori etc. Grupul a fost creat în 2010, când o mână de oameni s-au decis să ia cartierul la pas și să noteze problemele observate: lipsa de parcări, curățenia, siguranța cetățeanului, reabilitarea termică a blocurilor. De atunci, grupul a crescut organic și s-a maturizat într-o comunitate solidă, activă, vigilentă și dinamică.

În sâmbăta de 18 mai, de la 11 dimineaţa, cu cafea și voie bună, ei ne vor povesti despre experienţa lor şi despre Centrul Comunitar unde își desfășoară activitățile: civice, culturale, educative, unde sunt bineveniți și prieteni care vor să creeze evenimente ne-comerciale dedicate oamenilor din cartier.

who
Republic of Architects este un parteneriat ce abordează întrebări contemporane specifice designului, arhitecturii și orașului. Strategia biroului se bazează pe negociere, pe care o consideră ingredientul principal în demersul de a ajunge la cea mai potrivită abordare asupra unei problematici.