Cinemas&Performance

1 Ianuarie

Cinemas&Performance

1 Ianuarie

Cinemas&Performance

1 Ianuarie

Grivița 53, primul teatru privat construit împreună

Grivița 53 este concretizarea visului de 21 de ani al lui Chris Simion-Mercurian, scriitoare și regizoare. A publicat prima carte, „Dragostea nu moare”, la 16 ani. A semnat regia a peste 30 de spectacole de teatru și a înființat alături de scriitorul francez Pascal Bruckner cea mai longevivă companie de teatru independent din România, Compania de Teatru DAYA.

Convinsă că pentru a lăsa ceva în urmă, singura soluție este o inițiativă privată: Chris a coagulat în jurul ei o echipă cu un scop nobil și precis – construirea primului teatru local independent, ridicat de la zero. Așa cum simplu și direct o spune chiar numele, teatrul va fi construit pe calea Griviței, la numărul 53, pe terenul cumpărat de Chris cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii sale, prin curățarea, consolidarea și reabilitarea clădirilor care există deja acolo.

Proiectul se va finanța din donațiile prietenilor Grivița 53. Pe site-ul teatrului, grivita53.ro, cei care doresc să susțină inițiativa pot achiziționa cărămizi, ferestre, scaune și alte componente ale teatrului, într-un sens metaforic, în schimbul sumelor care ajută la construcția proiectului.

Teatrul Grivița 53 va avea un foaier dedicat expozițiilor de artă și fotografie, o cafenea-librărie, sala de repetiții unde vor avea loc întâlniri, conferințe sau workshopuri și o terasă-cinematecă în aer liber.

Cartierul Creativ acceptă provocarea de a susține această aventură. Vă așteptăm și pe voi alături.