Students Exhibition & Open Doors

În ziua de 24 mai 2019 va avea loc expoziția de scenografie de film și de teatru, expoziția de grafică și expoziția de animație a claselor a XII-a, expoziție care închide un ciclu de doi de specialitate printr-un examen de competențe extrem de important. Aceasta va avea loc în sediul din strada Grl. Berthelot a Liceului De Arte Plastice Nicolae Tonitza. Expoziția de scenografie include desene de costume, decoruri și machete de teatru și film atât a atelierelor de clasa a XI-a cât și a celor de clasa a XII-a.

who
Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București a fost înființat în 1949 sub numele de „Școala Medie Tehnică de Artă”. El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzică și desen. De-a lungul anilor și-a schimbat sediul în diferite locații, și-a schimbat și numele, însă a rămas întotdeauna o școală în care se studiază artele plastice și în care frumosul se găsește la tot pasul. De-a lungul existenței sale, valoarea și creativitatea elevilor a fost rasplatită cu premii naționale și internaționale, precum și cu nominalizări la importante expoziții din străînătate.

În prezent, peste 900 de elevi studiază la Liceul „Nicolae Tonitza”, atât în ciclul gimnazial cât și în cel liceal unde își desfășoară studiile artistice în 12 ateliere de specialitate: artă monumentală, arte grafice, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare, scenografie și sculptură.

Bel Endroit Parkour @UNArte

Duminică, 19 mai, va fi organizată o demonstrație de parkour, alături de reprezentanții Parkour59, asociația de parkour din Roubaix, și ai Asociației Traceurs.RO, prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România.

who
La Condition Publique este un laborator creativ fără limite, un loc destinat evenimentelor, patrimoniului, vieții și creației, în care se amestecă arta și inovarea socială, urbană și de mediu.

Bel Endroit Parkour @UNArte

Proiectul presupune expunerea unor module de parkour, realizate de către asociația de arhitectură Zerm (Roubaix, Franța) și “decorate” de ilustratorul român Saddo (Raul Oprea), în cadrul unei rezidențe artistice care a avut loc la începutul anului 2019 în Franța, la Roubaix, în spațiul centrului cultural La Condition publique.

Modulele vor fi expuse în curtea interioară a Universității de Arte din București (Calea Griviței 28) în perioada 18-26 mai, în cadrul Creative Quarter Design Festival. Duminică, 19 mai, va fi organizată o demonstrație de parkour, alături de reprezentanții Parkour59, asociația de parkour din Roubaix, și ai Asociației Traceurs.RO, prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România.

După expunerea în cadrul CQDF, modulul va fi expus și folosit pentru demonstrații în cadrul Parkour Jam, în Constanța, cu sprijinul Parkour59 (asociația de parkour din Roubaix) și al Asociației Traceurs.RO (prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România).

who
La Condition Publique este un laborator creativ fără limite, un loc destinat evenimentelor, patrimoniului, vieții și creației, în care se amestecă arta și inovarea socială, urbană și de mediu.