Romanian Design Yard Sale

Chiar dacă ochiul tău stâng este cu 1mm mai mare decât dreptul, asta nu te-a oprit să te bucuri de frumusețea peisajului din ultimul concediu. La fel se întâmplă și cu obiectele de design. Nu toate sunt identice, nu toate sunt la fel de mari sau la fel de colorate și din cauza acestor imperfecțiuni, în mod normal nu le expunem spre vânzare. O dată pe an, la Romanian Design Yard Sale, ne-am hotărât totuși să le mai oferim o șansă și să vedem dacă aceste mici imperfecțiuni sunt chiar așa de importante. Și dacă unicitatea obiectelor nu vă convinge să vă îndrăgostiți de ele, atunci poate prețul foarte-foarte redus o să vă ajute să adoptați un obiect de design românesc ce se simte singur printre frații lui super perfecți.

who
Dizainăr este magazinul de design românesc fondat în 2012, ce și-a propus să pună pe picioare o piață vibrantă de produs și concept autohtonă. Ubikubi este un brand home&deco românesc, cu o colecție de peste 80 de obiecte semnate de designeri români și produse în România.

Ceramik. Concentrat de ceramică contemporană

Designist.ro lansează Ceramik. Punct. Evenimentul va avea loc în spațiul AWE | Adaptive Work Environment, la Palatul Universul. Ceramik. este un festival-concentrat de ceramică contemporană care va reuni cele mai bune proiecte ale designerilor ceramiști atât din zona ceramicii utilitare, cât și a celei decorative, dar și din aria bijuteriei-concept sau a accesoriilor. Evenimentul își propune să prezinte pe viitor atât proiecte din România, cât și proiecte internaționale.

Evenimentul va prezenta cele mai bune și închegate proiecte din zona ceramicii contemporane și va funcționa ca un târg-concept exclusivist, prezentând o selecție de aproximativ 25 de designeri ceramiști.

who
Designist.ro, lansat în 2011, este primul proiect de publishing online din România care prezintă tot ce te inspiră în materie de design, mai ales românesc: branduri locale, arhitectură, tendințe, lifestyle, design interior. Designist.ro își propune să susțină industriile creative din România.

Launching Yuka Beard Treatment Oil

Pe lângă tunsoare şi bărbierit, sunt determinați să utilizeze în munca lor doar cele mai sănătoase produse de pe piaţă. În cadrul Creative Quarter Design Festival, Mr. Blade Barber Shop își va lansa un astfel de produs – uleiul tratament pentru barbă Yuka. Lansarea va avea loc deasupra Barber Shop-ului, în incinta Showroom-ului MobilaDalin și va fi animată de un party. DJ-ul va fi anunţat în curând.

who
Apreciați de clienții săi ca având „cei mai buni bărbieri din regiune, adevăraţi artişti la locul de muncă”, https://www.mrblade.ro/ Mr. Blade – Barber Shop se poziționează ca liderul noului val de frizerii din România.

Legal – Ilegal/ Închidem Quinet-ul

Edgar Quinet este strada care are un banc al ei, unul a la Caragiale. Plină de eferveșcență, de culoare, rumoare, unde vechiul cu noul se împletește într-un mod deja specific Bucureștiului. Care a creat familii, nu doar clienți sau prieteni ai business-urilor pe care le poartă, dar și hastagul #stradaveselă. O stradă care merită să facă parte din Cartierul Creativ pentru că pulsează de energie creativă, datorită facultățiilor învecinate, clădirilor cu arhitectură de influență franceză, modernistă interbelică sau eclectică. Evenimentul Legal Illegal va fi un festival de o zi, care începe după apusul soarelui și continuă până la miezul nopții, în care împreună cu primăria sau doar cu ajutorul vecinilor, se va închide strada, fără mașini, cu muzică, reduceri și lansări.

who
MBQ [Mesteshukar ButiQ] este o întreprindere socială din București, care revalorizează artizanatul tradițional rom. Prin ceea ce face are un triplu impact social: contribuie la combaterea prejudecăților despre etnia romă, generează venituri pentru meșteșugari și creează punți de dialog inedite.

Vinyl Artwork Covers Exhibition

Pure Indie Records va găzdui o expoziție a 25 coperți de discuri de vinil, reprezentând lucrări de artă sau de design care au influențat vizualul, făcându-le ușor recognoscibile.

who
Pure Indie Records este un magazin de muzică al cărui focus se îndreaptă spre discuri pe vinil (noi și folosite), CD-uri și sisteme audio vintage.

FIND YOUR PERFECT HAT!

Există o pălărie pentru fiecare persoană în parte. Zeci de creații, toate aparte și majoritatea unicat, își au casa la House of NITA SAO – locul ideal pentru a vă găsi pălăria perfectă.

Designer-ul brand-ului, Ana Istodorescu, vă invită în propriul său univers creativ. Folosind atât colecții de haine și accesorii semnate NITA SAO cât și de către alți designeri români, consultanța stilistică va fi una completă.

who
House of NITA SAO este casă de modă sub acoperișul căreia se găsesc toate creațiile designer-ului român, Ana Istodorescu. Pălării și alternative la pălărie. Paltoane, kimono-uri și rochii. Eșarfe, genți și multe altele. Toate lucrate manual, cu drag și multă pasiune, pentru femeile cu atitudine.

Collection Launch: ‘Jardin Majorelle’

NITA SAO lansează noua sa colecție – vară 2019 – ‘Jardin Majorelle’. Sunteți invitați să vă plimbați prin gradina ce va deveni House of NITA SAO, showroom-ul brand-ului, vreme de un întreg weekend – 18 si 19 mai. Descoperiți hainele și accesoriile inspirate de locul preferat al lui YSL din Marrakech, savurând un ceai de mentă, dulciuri marocane și multe experiențe aparte ce vă vor teleporta instant în fascinantul Maroc.

who
House of NITA SAO este casă de modă sub acoperișul căreia se găsesc toate creațiile designer-ului român, Ana Istodorescu. Pălării și alternative la pălărie. Paltoane, kimono-uri și rochii. Eșarfe, genți și multe altele. Toate lucrate manual, cu drag și multă pasiune, pentru femeile cu atitudine!

The Nest Pop-up Shop

The Nest este o competiție care își propune să fie prima lecție de zbor pentru un nou brand de textile imprimate. Aceasta se adresează tuturor celor care au un concept și materiale grafice pe care și-ar dori să le transforme în propriul brand de haine.

Pe baza unui concurs de idei desfășurat în perioada martie-aprilie 2019, va fi ales un câștigător care va beneficia de realizarea primei colecții de textile imprimate în baza conceptului propus, în valoare de 1000 de EUR. De asemenea, va beneficia de sesiuni de mentorat care îl vor ajuta să traseze strategia de dezvoltare a brandului.

Textilele vor fi prezentate și vândute în cadrul evenimentului „The Nest Pop-up Shop”, ce se va desfășura la Printoteca Lipscani în cadrul Creative Quarter Design Festival, în timpul Romanian Design Week.

who
Printoteca este atelierul de print digital pe textile, care se adresează creativilor și tuturor celor care caută un #printbun. Mai mult, Printoteca Lipscani reprezintă locul unde artiști sau branduri locale își pot expune și vinde lucrările în cadrul Pop-up Shop-urilor săptămânale.

Artsy Brunchilicious

Brunchilicious este brunch-ul Tartelicious, ce se desfășoară la fiecare două săptămăni. Fiecare ediție are o tematică, în funcție de ingredientele de sezon, sărbători, vacanțe sau inspirație divină. La ”Artsy Brunchilicious”, cu ocazia Creative Quarter Design Festival, se vor devora tarte pofticioase și alte bunătăți, inspirate de artiștii locali și internaționali. Recomandarea Cătălinei și a Rodicăi, cele două t-artiste din Brezoianu 35 este ”Devorează t-arta!”

who
Tartelicious este cea mai mică tărtărie din Bucuresti, care a luat naștere din prea multă dragoste gurmandă a celor două prietene, Cătălina și Rodica. Tartele spun “NU” margarinei, gelatinei și altor “..inei”. Fiecare tartă este unică, personalitatea ei fiind definită prin ingredientele naturale.

Între vederi domestice – expoziție de ceramică

O călătorie exploratorie a creatorilor prin procesul (strict) de „making”, prin mediul fragil și expresiv (al obiectului din ceramică), prin cartografierea unor emoții, prezențe, potențialități ce decurg dintr-o privire subiectivă a artistului prin natura mediului în sine, prin natura obiectelor create și natura relației utilizatorilor cu aceste obiecte.

Această relație cotidiană a utilizatorilor cu obiectul domestic din ceramică este o relație ce angajează în același timp funcționalitatea, dar și o “activare” diferită, de dialog cu “prezența” lor și prezentul, momentul utilizării. „Prezența” o regăsim în diverse feluri: lucrările ca un portal către o (alter-)prezență ale Codruței, prezența interlocutorilor totemici ai Leei într-un spațiu-context, ori prezența ca vibrație, entropie a texturilor și conceptualizărilor lui Ștefan.

„Între vederi domestice” este astfel despre relația de cogenerare dintre spațiul interior și cel exterior, dintre intimitate și deschidere.

who

MODUL este un nou proiect Cărturești care redesenează relația dintre librărie și oraș – este și o librărie de cultură vizuală, și o librărie de campus, și o librărie-seră sau librărie-plămân a orașului. În plus, prin parteneriatul cu Aiurart, librăria va găzdui permanent colecții de obiecte create special pentru MODUL Cărturești de artiști români contemporani.