Open Doors

CUMULUS își deschide ușile biroului pe 25 mai pentru a da startul unei explorări spațiale a proiectului rezidențial Badea Cârțan 13 în paralel cu execuția sa. O discuție despre proiecte, clădiri, sisteme de proiectare.

BC13 este un proiect de 3200 mp început de către SYAA, care va fi finalizat în formula Cumulus pentru Urban Spaces. Creditele proiectului îi aparțin echipei CUMULUS, Eliza Yokina, Adrian Soare, Simina Ignat, Diana Iordache, Anca Ionescu și Cosmin Anghelache, momentan în curs de construcție (2018-2020).

Pentru acest proiect, biroul a imaginat locuirea în relație cu două curți urbane private, destinate comunității care va locui aici. Clădirea se pliază în jurul acestor spații majore, conectându-se organic clădirilor învecinate.

Exista două finisaje definitorii ale construcției: placajul de cărămidă și elementele din fier. Clădirea se află în mijlocul unuia dintre cartierele vechi ale orașului, o zonă în care locuirea se împletea cu meșteșugăritul, iar spațiile private se deschideau către curți comune. Cartierul avea şi o zonă industrială formată în principal din mici fabrici de cărămidă. Una dintre ele, Tonola, se afla pe actualul teren al Parcului Circului la doar 500 de metri distanță. Pe terenul vecin, pe strada Teilor (actuala Vasile Lascar), a funcționat începand din 1871 primul depou pentru tramvaie trase de cai din București.

who
CUMULUS reprezintă fuziunea dintre cele trei birouri de arhitectură, ARXTUDIO PZP și SYAA, care a avut loc în ianuarie 2017, după o perioadă de colaborare între cele trei. Echipa Cumulus este formată din 40 de arhitecţi și oferă servicii integrate de proiectare, urbanism, arhitectură, design.

Space

Contextul tehnologic actual permite interpretarea noțiunii de spațiu într-o mulțime de feluri. Dintr-o perspectivă pur tehnică, acesta este golul care capătă forma între anumite limite predefinite. Care este diferența între un spațiu virtual și unul real? Se pot compara cele două? Acestea sunt întrebări pe care SeeThree încearcă să ni le pună prin lucrarea pe care o prezintă.

Participanții vor avea posibilitatea să se plimbe prin interiorul unui spațiu virtual construit după modelul spațiului în care echipa C3 își desfășoară activitatea zilnică. În mod excepțional, având vedere domeniul creativ în care profesează, C3 au pornit acest experiment de la un spațiu real, transformându-l într-o experiență virtuală și nu viceversa.

who
C3 reprezintă cel mai actual nivel de vizualuri experimentale și artistice, prezentări interactive, jocuri alternative, realități virtuale și artă digitală. Cu evenimente de tip pop-up și apariții pe diverse scene creative, C3 generează experiențe vizuale de ultimă generație.

Visând la vară

Pe 25 Mai SORS Lab își deschide ușile pentru a prezenta 3 businessuri 100% românești, 3 branduri personale create de 3 femei, branduri complementare care împreună compun imaginea feminității. Carmen Secăreanu va prezenta o colecție creată pe cânepă romanească, Cosmina Nicolescu i se alătură cu pălării, iar Roxana Davidescu va fi prezentă cu piese de bijuterie. Toate aceste branduri au în comun originalitatea produselor, simțul umorului și coteul de sustainable, reciclare de obiecte și valori.

who
Carmen Secăreanu este un brand de design multipremiat, cu experiență în fashion design, instalații urbane și obiecte.
Fandacsia este atelierul în care Cosmina Nicolescu scrie pălării și alte concepte de pus pe cap.
Roxana Davidescu este un designer de bijuterii, talentat și original.

Open Doors & How It’s Made

HOW IT’S MADE este un workshop demonstrativ adresat tuturor celor care au curiozitatea să descopere cum iau formă obiectele ceramice in studioul nostru.

Join us here.

who
DE CERAMICĂ este un studio din București, condus de Mădălina Teler. Obiectele pe care le producem sunt functionale si decorative, realizate din diferite materiale ceramice si portelan.

Film Night at Studioset

STUDIOSET va prezenta în avanpremieră două dintre producțiile sale noi de film, „Opinci” și „Government of Children”. Evenimentul va avea loc pe terasa studioului, urmat de o discuție liberă cu creatorii filmelor și la un pahar de vin. Capacitatea maximă este de 40 de persoane pentru fiecare screening. Filmele se repetă în 4 intervale pe o perioadă de 5 ore.

who
STUDIOSET este o casă de producție în București, cu un colectiv de atitudini, aptitudini și crafturi originale, ce creează conținut audiovizual la un standard ridicat. Scopul lor este de a crea proiecte ce atrag o audiența largă, folosind idei inovatoare.

The Story of Podstel & Networking

În seara de 19 mai, va avea loc o întâlnire cu artiști locali în grădina din Podstel Umbrella, o seară de networking cu muzică live, băuturi și o expoziție în grădină cu lucrări ale unor artiști locali. În perioada 20 – 26 mai, Podstel Umbrella va fi deschis în perioada 20-26 mai vizitatorilor care vor să descopere povestea Podstel și să facă un tur al locului.

who
Situat chiar în inima celui mai animat sector al Bucureștiului, Podstel Umbrella este un hostel condus în familie și o alegere perfectă pentru cupluri și persoane care călătoresc singure, dornice de un loc de cazare confortabil și modern, cu o atmosferă vibrantă. Podstel a fost creat în urma unei excursii de 3 ani în peste 50 de țări, care a condus echipa în București, în 2016.

Design Your Sound w/ B.M.C.

B.M.C. vă invită în casa din strada Luigi Cazzavillan nr. 9 la Fratele Lu Chan’s Birthday Bash pe data de 18 mai. Cele două etaje ale casei găzduiesc două proiecte muzicale din sfere diferite, ambele bazate pe sound design și improvizație.

La primul etaj se află Bucătăria Muzicală Contemporană, unde puteți gusta sunetele de chitară și tobe live, care se împletesc cu vocea și inserțiile electronice în jam session-uri experimentale, inspirate de vibrațiile filosofice ale Cișmigiului.

La mansardă se găsește energia studioului în care își desfășoară activitatea Brigada Muzicală Contemporană. În acest spațiu puteți fi martorii creării unui produs muzical complet, de la sound design cu Fratele Lu Chan și Văru (crearea integrală a unui beat), până la freestyle off the dome (rime pe loc) cu Breloc. Intră în cypher alături de unii dintre cei mai cunoscuţi MC ai scenei rap underground din București!

who
B.M.C. a.k.a. Bucătăria / Brigada Muzicală Contemporană este un proiect destinat sunetului Cișmigiului. De la jam sessions, la producție muzicală, până la freestyle off the dome, muzica și-a găsit casă în strada Luigi Cazzavillan, nr. 9.

Comunitatea Pixelateria

Pixelateria își reunește comunitatea de designeri și artiști antreprenori, pe care îi pune în valoare în evenimentul cu același nume. Diversitatea subiectelor expuse va fi generată de mixtul de personalități creatoare ale oamenilor care deschid zi de zi poarta Pixelateria.

Nucleul evenimentului constă într-o expoziție permanentă menită să îi prezinte pe acești profesioniști, care vor alege o lucrare reprezentativă pentru căutările lor actuale, cu forme variate în funcție de culorile și lumina palpitațiilor interioare transpuse. Alături de aceștia, vor expune artă digitală contemporană “Digital Canvas”, doi artiști-invitați din Timișoara.


Două sesiuni de tip „open doors” îi vor familiariza cu spațiul și cu experiența Pixelateria pe tinerii antreprenori invitați să își spună povestea chiar în locul anume gândit pentru content create în industria creativă. Aceștia sunt invitați să facă o fotografie portret pe care o pot folosi pentru promovare online.


who
Pixelateria este un shared space dedicat oamenilor creativi pentru content create, punând la bătaie spațiul și dotările necesare astfel încât tinerii antreprenori să își îmbunătățească afacerea în direcția dorită, prin creșterea calității materialelor de prezentare a produselor sau serviciilor lor.