Green Hours Jazz Fest

„Iată-ne din nou aici, gata să prezentăm a 11-a ediție a primului și singurului festival internațional de jazz, organizat de un club în România. Între 23 și 26 mai 2019, la cunoscuta adresă Calea Victoriei 120 se va întîmpla Green Hours JAZZ Fest – 11.

În boema grădină a hub-ului cultural independent Green Hours – vor avea loc, pe parcursul a 4 zile de festival, 8 concerte cu nume importante, dar și cu artiști emergenți de pe scena europeană de jazz, printre care: Aki Takase, Maria Răducanu, Month of Sundays, Petros Klampanis, Laura Benedek.

În momentul în care muzica clasică a secolului XX începe să fie la modă în România, Green Hours jazz&theatre-cafe are deja aproape 25 de ani de experiență în domeniu și un festival devenit simbol pe scena muzicală bucureșteană. World-music, modernă, contemporană, electronică, experimentală, avangardă …noi îi spunem JAZZ!” – Green Hours

who
Primul „hub” cultural din România, Green Hours înseamnă:
– Green Hours jazz-café (1994) – SLOGAN: „The Best Place To HEAR JAZZ IS HERE!”
– Teatrul LUNI de la Green Hours (1997)
– Green Records (1998)
– Green Hours JAZZ Fest (2008)
– Green Hours I T I N E R A N T (2013)

BASMa Curată

BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale româneşti, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele adaptate la zilele noastre. Dramaturgia coregrafică mixează dansul popular cu tehnici de dans contemporan.

BASMa Curată – spectacol de dans contemporan *Comedie
Regie, Coregrafie: Arcadie Rusu, Coregraf secund: Ioana Marchidan
Performeri: Ioana Marchidan, Georgeta Corca, Anda Stoian, Teodora Velescu, Oana Zara, Stefan Lupu, Filip Stoica, Răzvan Mihai Rotaru, Cosmin Vasile
Scenografie : Anca Cernea, Muzica: Alexandru Suciu, Light Design: Hermina Stanciulescu

who
Linotip Centru Independent Coregrafic este un studio independent de producție și difuzare de spectacole de dans contemporan. Linotip reprezintă spațiul și timpul în care ne concentrăm atenția asupra modurilor prin care putem dezvolta dansul contemporan în sectorul de artă independentă.

Bel Endroit Parkour @UNArte

Duminică, 19 mai, va fi organizată o demonstrație de parkour, alături de reprezentanții Parkour59, asociația de parkour din Roubaix, și ai Asociației Traceurs.RO, prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România.

who
La Condition Publique este un laborator creativ fără limite, un loc destinat evenimentelor, patrimoniului, vieții și creației, în care se amestecă arta și inovarea socială, urbană și de mediu.

Design Your Sound w/ B.M.C.

B.M.C. vă invită în casa din strada Luigi Cazzavillan nr. 9 la Fratele Lu Chan’s Birthday Bash pe data de 18 mai. Cele două etaje ale casei găzduiesc două proiecte muzicale din sfere diferite, ambele bazate pe sound design și improvizație.

La primul etaj se află Bucătăria Muzicală Contemporană, unde puteți gusta sunetele de chitară și tobe live, care se împletesc cu vocea și inserțiile electronice în jam session-uri experimentale, inspirate de vibrațiile filosofice ale Cișmigiului.

La mansardă se găsește energia studioului în care își desfășoară activitatea Brigada Muzicală Contemporană. În acest spațiu puteți fi martorii creării unui produs muzical complet, de la sound design cu Fratele Lu Chan și Văru (crearea integrală a unui beat), până la freestyle off the dome (rime pe loc) cu Breloc. Intră în cypher alături de unii dintre cei mai cunoscuţi MC ai scenei rap underground din București!

who
B.M.C. a.k.a. Bucătăria / Brigada Muzicală Contemporană este un proiect destinat sunetului Cișmigiului. De la jam sessions, la producție muzicală, până la freestyle off the dome, muzica și-a găsit casă în strada Luigi Cazzavillan, nr. 9.