Tur ghidat de design și istorii urbane în arealul Brezoianu – Câmpineanu – Kretzulescu

Întâlnirea va avea loc duminică, 19 mai, la 12:30, la Energiea, unde începe periplul, agale, cu opriri la diferite puncte ale Cartierului Creativ, povestind și împărtășind istorii și opinii despre străzile, clădirile, activitățile, imaginile și obiceiurile vechi, noi, pierdute sau recâștigate ale locurilor. De pe Brezoianu se virează pe Vraca, apoi spre Piața Walter Mărăcineanu, spre Câmpineanu și în final spre piațeta Kretzulescu, unde împreună se va testa acel Little Improvement pe care Baza l-a realizat: scara urbană de acces la Galeriile Kretzulescu. Totul se termină cu o cafea binemeritată la Artichoke.

who
BAZA. Deschidem orașul este o inițiativă urbană, care își propune să descătușeze energiile latente ale Bucureștiului. Fac cercetare urbană, intervenții de îmbunătățire a spațiului public, educație, workshop-uri, design urban, de obiect, și facilitează conectarea tinerilor profesioniști ai orașului.

CC | QA | FF – Cartierul Creativ – Quest Autonom & Festival Foto

Evenimentul autonom în Cartierul Creativ este o experiență cu startul la Quest Mission.
Evenimentul are două mari direcții:
Quest autonom – un joc ce are la bază o hartă online, site-uri criptate, indicii plasate inteligent și interacțiuni cu parteneri via cuvinte cheie – toate ducând la o explorare activă și distractivă a Cartierului Creativ.

Festival Foto – fiecare echipă poate participa într-un concurs. Echipele vor furniza câte o poză pentru fiecare temă: arhitectură, persoane (portret cu necunoscut), business-uri din CC & mister, ultimele două categorii fiind deschise creativității.

Experiența poate începe în orice moment prin înregistrarea echipei pe site-ul Quest Mission și obținerea primului indiciu. Odată rezolvată provocarea finală se oferă șansa de a câștiga premii la Quest Mission și alți pateri din CC, prin participarea la o tombolă.

who
Experiența autonomă CC | QA | FF are scopul este de a oferi șansa de a descoperi CC, de la arhitectură, business-uri & locuri până la oamenii frumoși care-l populează – și chiar să captureze esența într-un festival fotografic.

Un-hidden Bucharest. Street Art Tour

Află poveștile celor mai noi lucrări de street art din București și a locurilor uitate de timp, dar a căror moștenire poate continua prin artă și implicare civică.

Un tur ghidat diferit, despre cum trecutul are un viitor, prin fapte și decizii din prezent. Alătură-te în turul pietonal care deschide subiectul și apetitul de căutare urbană continuă, schimbând perspectiva.
Turul va avea loc in limba română și engleză și este dezvoltat în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest II, ediția 2018.

who
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de regenerare urbană.

Cronicile istorice și arhitecturale ale Cartierului Creativ

Un tur ghidat care te invită la o călătorie înapoi în timp, printr-unul din cele mai emblematice cartiere ale Bucureștiului, unde poți descoperi o paletă completă de stiluri arhitecturale, frumusețea mahalalei din secolul al XIX-lea și povești intrigante ale vremurilor apuse, când aceasta era printre primele zone comerciale din oraș.

Îți propunem o plimbare la pas, prin vechiul Montmartre al Bucureștiului interbelic, recuperat astăzi prin Cartierul Creativ. Este cea mai efervescentă perioadă a anului în cartier și un moment bun să descifrăm stilurile arhitecturale, străzile întortocheate și vechile mahalale care se întindeau pînă în punctul final al turului, Biserica Kretzulescu.

Înscriere:
Prin email la: book@local-hosts.com în limita a 15 locuri per tour/zi. Fiecare email de înscriere va primi un răspuns de confirmare, inclusiv coordonatele de întâlnire, numele și telefonul ghidului.

who
Local Hosts este o companie de tururi ghidate, o interfață istorică și culturală a orașului București (și nu numai), atât pentru localnici, cât mai ales pentru turiști străini.

Tur ghidat prin mansardele din Cartierul Creativ

Podurile prăfuite și întunecate ale caselor de epocă din centrul Bucureștiului devin azi mansarde moderne, pline de lumină naturală, unde poți să locuiești, să îți amenajezi un birou sau un spațiu de evenimente. Oricât de diferite ar fi, toate au un aer boem, căruia îți este greu să îi reziști. Așa că te invităm să descoperi mansardele din Cartierul Creativ, într-o plimbare relaxată de aproximativ trei ore, de-a lungul căreia vei afla alături de noi poveștile caselor vechi și ale personajelor celebre din epocă.

who
VELUX România aduce lumina și aerul proaspăt în casele din România și din Republica Moldova. Programul de produse include ferestre de mansardă, rulouri decorative și parasolare, rolete exterioare, ferestre cu funcții speciale. Pentru muncă, pentru studiu. Pentru joacă și pentru locuire.