Shaping Design. Together.

O expoziție de design de produs dezvoltată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, prezentată de UniCredit Bank.

Expoziția a prezentat traiectoria creativă a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din România, investigând aportul acestora la creionarea scenei locale de design contemporan, a cărei dezvoltare și-a propus să o prezinte.

Expoziția a investigat evoluția designului contemporan din România, prezentând peste 40 de proiecte lansate în ultimii 9 ani, alături de poveștile designerilor și a studiourilor care le semnează și le-au făcut posibile: Agnes Lukacs, Dare to Rug, Radu Abraham, Dragoș Motica (AȘKIA R&D) și Stardust Architects. 

Astfel, proiectul și-a propus  să ofere publicului larg o radiografie a designului românesc contemporan și să demonstreze importanța acestuia și a industriilor creative în dezvoltarea culturală, socială, urbană și economică, într-o perioadă în care inovația, creativitatea, dar mai ales solidaritatea se dovedesc ingrediente esențiale în creionarea unui viitor sustenabil.

Sub semnul temei Romanian Design Week 2021, TOGETHER, dar și din convingerea că dezvoltarea scenei creative locale este posibilă doar cu ajutorul multidisciplinarității, a colaborărilor și a parteneriatelor strategice, expoziția Shaping Design. Together. a fost și primul demers semnat de Cartierul Creativ, Romanian Design Week și Muzeul Național de Artă al României, o colaborare ce va continua și în jurul altor proiecte viitoare.

Un proiect prezentat de UniCredit Bank. Design expozițional: Cumulus Architecture.