Workshop de ritmuri, dans folcloric și dans contemporan

Un atelier de dans contemporan care studiază procesul de lucru al unuia dintre cele mai recente spectacole produse de Linotip: „BASMa Curată”. Atelierul este coordonat de Ioana Marchidan și de Arcadie Rusu și abordează diferite elemente de dans folcloric și contemporan, ritmuri și exerciții de ansamblu.

who
Linotip Centru Independent Coregrafic este un studio independent de producție și difuzare de spectacole de dans contemporan. Linotip reprezintă spațiul și timpul în care ne concentrăm atenția asupra modurilor prin care putem dezvolta dansul contemporan în sectorul de artă independentă.

Green Hours Jazz Fest

„Iată-ne din nou aici, gata să prezentăm a 11-a ediție a primului și singurului festival internațional de jazz, organizat de un club în România. Între 23 și 26 mai 2019, la cunoscuta adresă Calea Victoriei 120 se va întîmpla Green Hours JAZZ Fest – 11.

În boema grădină a hub-ului cultural independent Green Hours – vor avea loc, pe parcursul a 4 zile de festival, 8 concerte cu nume importante, dar și cu artiști emergenți de pe scena europeană de jazz, printre care: Aki Takase, Maria Răducanu, Month of Sundays, Petros Klampanis, Laura Benedek.

În momentul în care muzica clasică a secolului XX începe să fie la modă în România, Green Hours jazz&theatre-cafe are deja aproape 25 de ani de experiență în domeniu și un festival devenit simbol pe scena muzicală bucureșteană. World-music, modernă, contemporană, electronică, experimentală, avangardă …noi îi spunem JAZZ!” – Green Hours

who
Primul „hub” cultural din România, Green Hours înseamnă:
– Green Hours jazz-café (1994) – SLOGAN: „The Best Place To HEAR JAZZ IS HERE!”
– Teatrul LUNI de la Green Hours (1997)
– Green Records (1998)
– Green Hours JAZZ Fest (2008)
– Green Hours I T I N E R A N T (2013)

BASMa Curată

BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale româneşti, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele adaptate la zilele noastre. Dramaturgia coregrafică mixează dansul popular cu tehnici de dans contemporan.

BASMa Curată – spectacol de dans contemporan *Comedie
Regie, Coregrafie: Arcadie Rusu, Coregraf secund: Ioana Marchidan
Performeri: Ioana Marchidan, Georgeta Corca, Anda Stoian, Teodora Velescu, Oana Zara, Stefan Lupu, Filip Stoica, Răzvan Mihai Rotaru, Cosmin Vasile
Scenografie : Anca Cernea, Muzica: Alexandru Suciu, Light Design: Hermina Stanciulescu

who
Linotip Centru Independent Coregrafic este un studio independent de producție și difuzare de spectacole de dans contemporan. Linotip reprezintă spațiul și timpul în care ne concentrăm atenția asupra modurilor prin care putem dezvolta dansul contemporan în sectorul de artă independentă.

One Night Gallery #10 @Teatrul Odeon

Pentru o noapte, Teatrul Odeon se va transforma într-o galerie neconvențională de artă, dar și un spațiu de joc, în care participanții vor putea descoperi lucrările lui Pren, ilustratorul expus în cea de-a zecea ediție, prin intermediul tehnologiilor emergente: realitate augmentată cu aplicația dARe by Samsung, realitate virtuală, video mapping, inteligență artificială sau instalații neconvenționale.

who
One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie.

Searching for Trumpet Man

”Searching For Trumpet Man” este o expoziție de postere, marcând a 11-a ediție a primului festival de jazz inițiat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. Între 30 aprilie (Ziua Internațională a Jazz-ului) și 26 mai 2019, pe Calea Victoriei, la intrarea în grădina Green, vă așteaptă o expunere inedită de afișe-obiect ale Green Hours JAZZ Fest, create de designerul grafic Victor Bartiș și avându-l ca personaj pe consacratul Om Trompetă, cel cu 7 degete.

Posterul-booklet a fost prezentat la Romanian Design Week în 2017.
Hub-ul Green Hours vă invită, așadar, între alte evenimente / pisici / cafele / beri la draft / copaci în floare, să vizionați expoziția ”Searching for Trumpet Man”.

who
Green Hours este cel mai vechi hub cultural din țară (fondat în 1994), iar în 1997 au inițiat și primul teatru independent din RO (Teatrul LUNI de la Green Hours). În cei aproape 25 de ani de existență, au avut loc în jur de 7000 de concerte, spectacole și alte evenimente culturale.