Workshop de ritmuri, dans folcloric și dans contemporan

Un atelier de dans contemporan care studiază procesul de lucru al unuia dintre cele mai recente spectacole produse de Linotip: „BASMa Curată”. Atelierul este coordonat de Ioana Marchidan și de Arcadie Rusu și abordează diferite elemente de dans folcloric și contemporan, ritmuri și exerciții de ansamblu.

who
Linotip Centru Independent Coregrafic este un studio independent de producție și difuzare de spectacole de dans contemporan. Linotip reprezintă spațiul și timpul în care ne concentrăm atenția asupra modurilor prin care putem dezvolta dansul contemporan în sectorul de artă independentă.

Atelier de Corporate Creative Writing

„Scrisul prost vă distruge productivitatea companiei”, scria în septembrie 2016 Harvard Business Review. „Costă miliarde” în fiecare an, nota o lună mai târziu Daily Beast. Iar în februarie 2017 un site de marketing lista cinci feluri în care scrisul bun, convingător, poate fi „un game changer în business“.

Atelierul de Corporate Creative Writing este gândit special pentru asta de Fundaţia Friends For Friends (FFFF) și creat de Mona Dîrțu, care are 20+ ani de experiență jurnalistică în presa generalistă și de business și scrie, săptămânal, newsletterul Monday Memo. Este un program de folos deopotrivă companiilor, ONG-urilor și freelancerilor.
înscrieri: Prin e-mail la ingrid@ffff.ro

Costul de participare este de 260 euro pentru cele două zile şi include şi catering, lunch, materialele necesare. Detalii complete pe site-ul Fundaţiei Friends For Friends.

who
FFFF crede în puterea creativității de a schimba atitudini, vieți și societatea în care trăim. FFFF este un spațiu de excelență care adună oameni vii, cu expertiză și competențe, pentru a pune la îndemâna altora (jurnaliști, ONG-uri, companii) instrumentele de inovație care să-i ducă mai departe.

Atelier de Script Lettering

Acest atelier de Script Lettering este dedicat studenților pasionați de litere, ilustrație și design. În cadrul workshop-ului se va discuta despre diferențele dintre caligrafie și lettering, limitele celor două și cum se pot completa armonios. Participanții vor trece prin tehnici esențiale de scriere cursivă: brush lettering, scriere monoliniară și scriere cu dublu-creion.

Atelierul este ideal atât pentru începători cât și pentru cei care doresc să își îmbunătățească tehnică desenului de litera sau de compoziție. Atelierul va avea o durată de 6 ore iar participarea este gratuită. Pentru a rezerva unul din cele 10 locuri, trimite un e-mail la scrie@caractercucaracter.ro în care să ne spui câteva despre tine (vârstă, facultate, specializare), o scurtă motivație și câteva lucrări realizate, în format pdf sau link (site personal, Behance, Dribbble, etc).

who
Caracter dorește să promoveze creația de literă și să aprofundeze cunoștințele istorice, tehnice și funcționale ale caracterelor, atât caligrafice cât și tipografice.

Design Workshop for Kids

O discuție despre design cu copiii.
În prima parte, ei află ce este design-ul – elemente și principii în designul de obiect prin intermediul imaginilor și al unor obiecte sau jucării care ilustrează în mod fericit aceste elemente și principii. De asemenea, vor vorbi despre etapele procesului de design – ce presupune conceperea și realizarea unui obiect. În a doua parte, copiii au ocazia să pună în practică ceea ce au aflat, lucrând în echipă, cu o temă dată, pentru a concepe un produs nou. Recomandat celor cu vârsta între 7-10 ani. Cursurile au până la maxim 12 participanți.

Povestitori: Cosmin Frolu și Leo Burcuș fondatori https://designforkidz.com/
Inscrieri prin e-mail la info@designforkidz.com. Menționați numele complet al copilului, vârsta și intervalul orar preferat.

who
designforkidz.com este un magazin online cu obiecte de design pentru copii. Căută şi aleg obiecte create de designeri din toată lumea, își propun să descopere designeri români şi să dezvolte, prin cursuri şi ateliere, interesul copiilor pentru această practică.