Local Design Circle Showroom

În cadrul evenimentului Local Design Circle Showcase, asociația își propune organizarea unei expoziții cu lucrări personale ale celor 10 membrii (afișe, cărți, reviste, obiecte, experimente personale), alături de un proiect realizat în comun de aceștia. Evenimentul este primul contact al publicului cu acest grup.

who
Local Design Circle are ca scop sprijinirea, încurajarea, apărarea intereselor, promovarea grafic designerilor din România și facilitarea accesului la educație în domeniul grafic designului, atât membrilor asociației, cât și publicului larg.

O poveste de 100 de ani – Arhitectură și Sculptură

Evenimentul realizat de studio æ, arhitecture and evolution, își propune să provoace imaginația și să trezească interesul asupra legăturii dintre arhitectură și sculptură. Cartierul Creativ poate fi admirat în toată splendoarea lui prin perspectiva panoramică de pe acoperișul clădirii.

Vor fi expuse proiectele realizate de studio æ, printre care amenajarea Flagship Store Gusturi Românești, showroom-ul Geberit România, proiectul premiat cu locul I la concursul internațional ArtUrbain din Franța și multe alte proiecte finalizate.

Sculptura, fiind un alt element prezent în viața studioului, va fi reprezentată printr-un vernisaj al sculpturilor realizate de Eugenia Popovici Ștefănescu. În 2019, se împlinesc 100 de ani de la nașterea acesteia.

who
Studio æ – architecture & evolution a fost fondată în anul 2013 în București, de către Andrei Ștefănescu și Elena Ștefănescu-Marcu. Studio æ este format dintr-o echipă care se bazează pe calitate și un loc în care arhitectura, designul, arta și ingineria se întâlnesc.

Students Exhibition & Open Doors

În ziua de 24 mai 2019 va avea loc expoziția de scenografie de film și de teatru, expoziția de grafică și expoziția de animație a claselor a XII-a, expoziție care închide un ciclu de doi de specialitate printr-un examen de competențe extrem de important. Aceasta va avea loc în sediul din strada Grl. Berthelot a Liceului De Arte Plastice Nicolae Tonitza. Expoziția de scenografie include desene de costume, decoruri și machete de teatru și film atât a atelierelor de clasa a XI-a cât și a celor de clasa a XII-a.

who
Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București a fost înființat în 1949 sub numele de „Școala Medie Tehnică de Artă”. El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzică și desen. De-a lungul anilor și-a schimbat sediul în diferite locații, și-a schimbat și numele, însă a rămas întotdeauna o școală în care se studiază artele plastice și în care frumosul se găsește la tot pasul. De-a lungul existenței sale, valoarea și creativitatea elevilor a fost rasplatită cu premii naționale și internaționale, precum și cu nominalizări la importante expoziții din străînătate.

În prezent, peste 900 de elevi studiază la Liceul „Nicolae Tonitza”, atât în ciclul gimnazial cât și în cel liceal unde își desfășoară studiile artistice în 12 ateliere de specialitate: artă monumentală, arte grafice, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare, scenografie și sculptură.

Ruumy Preview (experiments / products / networking)

În spațiul de lucru SiminaFilatDesign va fi expusă o variantă a conceptului RUUMY (proiect câștigător în competiția Worth Partnership Projects 2019), cu toate informațiile necesare expuse în imagine și film. Toate persoanele prezente vor lua parte la experimentul ruumy, în care vor deveni colabori la co-creație împreună cu designerul conceptului și vor avea posibilitatea să devină membrii influențiali Ruumy.

Efectele imediate ale proiectului Ruumy Preview sunt estimate pe mai multe paliere: cercetare care să verifice gradul de acceptabilitate al proiectului ca făcand parte din formele de manifestare a noii paradigme “post-internet culture”, creșterea comunitătii RUUMY și a gradului de colaborare creativ și social, concomitent în mediul real, digital și în social media, dar și incitarea la un nou tip de creație.

who
SiminaFilatDesign este un brand complex de servicii de design, care oferă consumatorilor creație, produse în atelierul propriu, imagine personală și styling, servicii de design pentru alte firme și un mediu creativ, în care clienții se simt prieteni și devin colaboratori la co-design.

CTRL18 Design Retrospective

În timpul Creative Quarter Design Festival, Control Club, spațiul unde în ultimul an au ajuns nume precum Son Lux, Still Corners sau Algiers, te invită să arunci ochii pe un Best Of al afișelor de concert realizate în 2018, de la muzică electronică la rock, de la jazz la experimental. Expoziția are loc în sala adiacentă terasei.

who
Control a devenit unul dintre cele mai importante cluburi din Europa Centrală, fiind într-o permanentă căutare pentru a-și extinde audiența și a descoperi cele mai noi și incitante trupe.

Cristiana Malcica. Expozitie de fotografie

La aproape 30 de ani de la căderea comunismului, peisajul urban românesc este în continuare dominat de blocuri construite în perioada regimului. Având ca sursă de inspirație un model sovietic de arhitectură și urbanism adoptat la scară largă, foarte popular în Europa de Est, blocurile continuă să fie cea mai popular formă de locuire întâlnită în zonele urbane, ce adăpostesc oameni din toate clasele sociale, deopotrivă tineri și bătrâni.

Proiectul Cristianei Malcica își propune să exploreze teme ce țin de intimidate, locuire, dar și de noțiunea de “acasă”. Aflat la confluența dintre taxonomie și fotografie documentară, proiectul este alcătuit dintr-o serie de fotografii ce surprind interioare din apartamente comuniste, fotografiate în diferite orașe din România.

who
Artichoke Social House este un spațiu de socializare care găzduiește constant expoziții de fotografie ale artiștilor est-europeni și care servește all day breakfast, cafea și sucuri făcute in-house.

Mimesis in Design 2

MIMESIS este o colecţie de fotografie si grafică dedicată designerilor de produs și își propune să schițeze legătura puternică între aceste 2 entităţi – designerul şi produsul.

Misiunea proiectului MIMESIS are aceea de a portretiza 2 fațete ale acestei relații:
„Independență” sau designerul şi produsul său într-un mod clasic și „Simbioza / Mimetismul”, respectiv modul în care creatorul şi produsul sunt interconectate, legatura aceasta fiind o sursă de inspiraţie reciprocă. Ambele elemente fuzionează într-o singură imagine care conturează sufletul obiectului.
Această relație spune multe despre BRAND-ul designerului.

Proiectul MIMESIS este acum la a 2-a expoziție in care relațiile de „cuplu” dintre designer și obiect sunt prezentate folosind combinaţii de mijloace artistice precum design grafic, colaj, make-up, iluminare specială și video. Un element inedit al expoziției va fi colecția de GIF-uri cu designerii și obiectele lor.

who
The FAB Squad este un studio creativ în care dragostea pentru artă, fotografie, grafic design și imagine personală vine împreună cu o atmosferă relaxată, distractivă și cu o lumină excelentă pentru a crea locul perfect unde vă puteți găsi „your inner FAB self”.

PosterJam Offbeat x Creative Quarter Design Festival

PosterJam Offbeat x Creative Quarter Design Festival prezintă o serie de afișe realizate de designeri grafici și artiști, atât români cât și internaționali. Edițiile Offbeat sunt ediții speciale, invite-only, în cadrul cărora participanții sunt selectați din cei care au participat la cel puțin o ediție lunară anterioară evenimentului. Tema pentru această ediție Offbeat este Cartierul Creativ.
Lucrările vor fi expuse pe gardul Institute, the Café, la văzul tuturor trecătorilor prin Cartier.

who
PosterJam este un proiect lansat de trei designeri români. Lunar aceștia lansează provocarea de a crea afișe pe baza unei teme. Proiectul are ca scop promovarea afișului ca instrument de comunicare cu valoare culturală și socială și creare unui spațiu destinat experimentării.

One Night Gallery #10 @Teatrul Odeon

Pentru o noapte, Teatrul Odeon se va transforma într-o galerie neconvențională de artă, dar și un spațiu de joc, în care participanții vor putea descoperi lucrările lui Pren, ilustratorul expus în cea de-a zecea ediție, prin intermediul tehnologiilor emergente: realitate augmentată cu aplicația dARe by Samsung, realitate virtuală, video mapping, inteligență artificială sau instalații neconvenționale.

who
One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie.

SIGN INSIDE

Semnele vizuale cu care ne asociem, fie ele haine, mobilă, aparate sau obiecte de artă, sunt, înainte de orice altceva, propuneri ale designerilor. Cu toţii facem alegeri din oferta existentă, nu din mulţimea variantelor posibile.

Expoziţia Sign Inside reuneşte doi artişti, profesori de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Ovidiu Ionescu şi Alexandru Mărginean, de la secţiile de Ceramică respectiv Design Vestimentar, care s-au asociat într-un proiect comun, sub egida ideii de prezenţă marcată prin absenţă. Spaţiul Galeriei Contemp este transformat ritualic într-un dressing room (post)modernist, în care piese vestimentare feminine experimental-avangardiste sunt relaţionate cu un nud realist, în mărime naturală, deopotrivă tablou şi avatar. Într-o atmosferă de tip Bauhaus, principiul dominant feminin îşi află un corespondent masculin în decoraţiile ceramice care configurează spaţiul interior într-o veritabilă instalaţie din care nu lipsesc accentele Pop Art.

who
Galeria CONTEMP este o galerie de artă contemporană situată în centrul vechi al Bucureștiului, in apropierea grădinii Cișmigiu. Dezideratul Galeriei CONTEMP este acela de a expune lucrări de artă viabile, propuse publicului deopotrivă ca imagini, obiecte palpabile şi investiţii.