Weekend în Cartierul Creativ 29 noiembrie-1 decembrie 2019

It’s the season to be jolly, iar la noi în Cartier este vremea cumpărăturilor și a aniversărilor printre vecini. Weekendul acesta dansăm pe muzică pusă de prieteni, serbăm ziua națională printre creativi, ne cumpărăm cărți pentru vacanța de Crăciun și ascultăm colinde vechi pe viniluri.

Pregătirea pentru parada de 1 decembrie o începem la J’ai Bistrot, vineri de la ora 21:00, unde DJ Vasile, un prieten de-al Cartierului și de-al echipei J’ai va pune muzică românească care să țină până-n zori. Iar în ziua paradei, celebrăm cum știm mai bine: cu mâncare românească, tot la J’ai Bistrot.

Serbările nu se opresc aici. Tot în acest weekend facem o oprire și în zona Kretzulescu, la Biscuit Club. Magazinul care, timp de un an, a făcut un pas mare și a fost de față la primii pași ai celor mici. Ne așteaptă produse cadou, dulciuri, dar și un brad de împodobit. Join us!

De la Biscuit Club mergem puțin mai în față, la librăria Humanitas Kretzulescu, unde sâmbătă în intervalul 14:00-18:00 ne putem bucura de o sesiune specială „Happy Hours” pentru toate cărțile care abia așteaptă să fie citite.

Mai pe seară, ne îndreptăm după notele sonore către târgul de vinyl de la Club Eden. Vor fi prezenți cei de la MadPiano, Țaca Placa, Gramofon Records, Pure Indie Records, Fonoteca Paradis, iar în plus vom avea accesorii și haine surpriză pe partea de târg. Intrarea este gratuită.

Duminică, de ziua națională, ne aducem aminte de perioada monarhică a României și urmărim proiecția filmului „Maria, Regina României” la Cinema Union. După film, Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria, va prezenta momentele cheie din viața monarhului nostru, iar de la ora 19:00, la Sheida, asistăm la lansarea cărții „Regina Maria, un instrument în Mâinile Divinității”.

În ultimele ore din weekend o ascultăm pe Ada Milea în concert la Green Hours, începând cu ora 20:00. Artista va prezenta piese de pe primul ei album „Republica Mioritică România”, dar și „Greierele și furnica”, „Leagăn dulce de oțel”, „Granița-n raniță”, „Foamea”, precum și piese noi. Nu uitați să vă rezervați din timp biletul pe site-ul Green Hours.

Un weekend creativ să aveți!

Alte noutati